25.5.07

Sommeren 1996

Ja, jeg husker sommeren 1996 - af mange årsager. Cykelløb er i bund og grund kedeligt, men vi fik set Bjarne Riis pedallere op af "langt højere bjerge så vide på jord" end vi kender fra Danmark. Vi var flyttet til et gammelt stuehus på landet, det gamle fjernsyn sat til, og sågar chaufføren, der kom med nogle varer, skulle lige se med.

Tænk at en dansker kunne vinde Tour de France.

Men han havde da unaturligt "gode ben" - det kunne slet ikke passe. At Bjarne Riis nok havde fået kemisk hjælp til at få de kræfter - det var da helt sikkert en oplagt mulighed. Og nej, nej, det kommer slet ikke som en overraskelse at få det bekræftet her 10+ år senere.

Så: det er noget pjat, hvis han skal levere den gule trøje tilbage - man vidste godt at der var doping. Det er kun for at være PC (Political Correct) at man stiller op overrasket, og siger sådan noget sludder.

Men hvorfor ikke ændre en lille bitte smule på reglerne til næste Tour de France? Lad dem dope sig med hvad de vil - men: de skal hver dag dokumentere hvad cykelrytterne har fået ... så meget dit, så meget EPO, så meget dat. Faktisk kunne det være kommentatorerne i TV så havde noget at snakke om.

Og når en cykelrytter så får lov til at gå til grænsen, og lidt længere, så skal der nok være nogen der dør af det undervejs i løbet. Det ville være noget, der kunne få almindelige sportsfolk til at holde sig fra doping.

No comments: